Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Специален пратеник
Автори
Николай Желязков
Илюстрации на корица
Описание

Книгата разказва историята на делото в Либия от гледна точка на акредитираните в Либия журналисти. Желязков е първият, който отваря архивите на делото, за да публикува неизвестни до момента данни.
"Специален пратеник" представя анализ на сходствата между процеса срещу българските медици и делото за атентата срещу папа Йоан Павел II, в което бе обвинен българинът Сергей Антонов.
Книгата е документ, който се основава на събираните лично от автора през годините факти по делото в Либия, както и на архивни материали по процеса за покушението срещу Светия отец. Журналистът свързва трагедията на българските медици със събития от международната сцена в края на 80-те години на ХХ в. и обяснява делото срещу българите в Джамахирията от нов ракурс - на глобалната политика. Изданието съдържа документи, които са публикувани за първи път, както и компактдиск с мултимедийни приложения - снимки, видео и звук.
Журналистическото разследване търси допирни точки между историята на американски заложници в Ливан и в Иран с делото в Бенгази, представя малко известни факти за ХИВ и предлага версии как инфектирани кръвни продукти попадат в Либия в средата на 90-те години на миналия век."
БТА
Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Общ отдел
Жанр
Художествено-документална литература
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
160
Илюстрирано
Не