Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Приказки за размисъл
Автори
Хорхе Букай
Илюстрации на корица
Описание

Приказки за приспиване на деца и за събуждане на възрастни!
“Приказки за размисъл” е сборник от истории, някои от които съвсем ежедневни, други - със силен притчов елемент. Те изследват отделни страни на човешката природа, различни човешки слабости. Основни теми са любовта,
омразата, приятелството, зависимостта от другите и същевременно невъзможността да живеем без тях.
Интересното при всички тези истории е неочакваният им край. Целта на автора е не да дава готови отговори на житейски дилеми, а да провокира към размисъл. Мъдростта се постига само като се извърви трънливият път на самопознанието, но Хорхе Букай сътворява за нас магия: четейки тези „приказки”, ние леко, почти неусетно стигаме до дълбоки прозрения за човешката природа и собствената си същност.
Хорхе Букай е роден през 1949 година в Буенос Айрес. През 1973 г. завършва медицина в местния университет със специализация лечение на умствени заболявания. Започва кариерата си на психиатър в отдела по психопатология в болницата "Пировано" в Буенос Айрес. Член е на Американската асоциация по гещалт-терапия и координатор на групи за терапия и обучение в Испания и Мексико.
В момента съвместява преподавателската си работа в Университета в Буенос Айрес с професионалната си практика като психотерапевт на семейни двойки. Заедно с това води курсове, семинари и конференции в цял свят и най-вече в испаноговорящи държави като Чили, Мексико, Коста Рика и Испания, където е редактор на списание "Здрав дух". Живее в покрайнините на Буенос Айрес с жена си и двете си деца.
Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
Аржентина
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Художествена проза
Жанр
Проза
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
192
Илюстрирано
Не