Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Балканите - Краят на конфликтите
Автори
Венелин Цачевски
Илюстрации на корица
Описание

Венелин Цачевски е автор на голям брой публикации по развитието и външната политика на България, сигурността и регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, ЕС и НАТО. През 1993 г. публикува фундаменталния труд "Българският комунизъм".
Издателство "Изток-Запад" е публикувало книгите му "Балканите - Новата Югоизточна Европа" и "Балканите - Европейският избор". Венелин Цачевски е бил експерт в Министерството на външните работи по въпросите на интегрирането на България в Европейския съюз. Като професор по политически науки е преподавал в Славянския, Великотърновския и Нов български университет по Теория на международните отношения и Външна политика на България. През 2007 г. бе поканен като гост - професор в Хелзинкския университет, където изнесе цикъл от лекции за Югоизточна Европа.
Венелин Цачевски е роден през 1948 г. в град София. Има магистърска степен по международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство в София. Работил е в Института за външна политика "Иван Башев", Института по международни отношения и др.
През 1975 г. защитава докторска дисертация по международна икономика. На 32-годишна възраст става старши научен сътрудник, а през 1989 г. получава научната степен "доктор на науките". Специализирал е в Белгия, Русия, Финландия, Япония и Швейцария.
През 2003–2006 г. Венелин Цачевски бе посланик на България във Финландия и Естония. След приключването на посланическия мандат в Хелзинки е удостоен с високия финландски орден "Гвардейски кръст" за приноса му в развитието на българо-финландските отношения.
Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Социология, политология
Жанр
Научно-популярна
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
264
Илюстрирано
Не