Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Тестове по български език и литература за 7. клас
Автори
Койка Попова и др.
Илюстрации на корица
Описание

Книгата с тестове по български език и литература за 7. клас не е ново и единствено явление, тъй като у нас са издавани тестове, а и учителите ги практикуват в обучението. Новото в нашия замисъл е вариативността на видовете тестове, която позволява те да се използват както за стимулиране читателската нагласа на учениците, така и за проверка и контрол на техните знания.
Тестовете върху художествен текст са изключително деликатна материя, с която ако не се внимава, има опасност учениците да изгубят емоционалната си нагласа и да се подчинят само на логиката. Ето защо при изграждането на тестовете следваме два важни принципа:

•Да се използват по-често тестове, в които има повече верни и само един неверен отговор, за да се запази многозначността при възприемане на художествения текст;
•Да не се ползват само тестове от затворен тип, т. е. учениците да отбелязват само кой е верният или неверен отговор, а да помислят върху дадения проблем и да впишат своето становище в последната, предвидена за целта, точка. В някои от тестовете се предлага модел, по който учениците да конструират мисълта си. Стремежът ни към тестове с отворена структура е продиктуван от разбирането, че учениците от седми клас тепърва изграждат мислене за работа с тестове, което изисква по-голяма концентрация, улавяне нюансите на дадения проблем, вникване в зададените условия и формулировки.

Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
7 клас - помагала
Жанр
Учебно-методична литература
Категория
Учебник
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Цена
5,50