Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Пиратите умират млади
Автори
Михаил Кунчев
Илюстрации на корица
Описание

За четири години навъртях около петдесет хиляди кило­метра и категорично мога да кажа, че забележителностите, които видях, не струват нищо пред човешките истории, с които се срещнах. Нито Акрополът, нито пирами­дата Чичен Ица, Червеният площад, нито Заливът на костенурките или Джамията на шейх За­йед могат да ме накарат да се усмихна, когато се насиля да си ги припомня. Но пък хората, които срещнах там – определено.

Нямам никакво намерение, а и право нито да вдъхно­вявам, нито да съветвам, най-малкото да поучавам някого с тази книга. Тя е просто един пиратски дневник, в който събрах изключителните истории на някои от силните мъже и жени, които срещнах по пътя си, а покрай тях ще прехвърчат и по една или две туристически забележителности, колкото да имате идея къде се случват нещата.

Събитията се стекоха така, че сега ще имам честта да бъда и първият човек, който ще разкаже цялата история за най-важната битка на българската армия в последните седемдесет години. Първата българска победа от Втората световна война насам, изпълнена като по сценарий на американски филм за тюлените. Бърза операция на малък екип от специалните ни сили в Кербала, Ирак, след която „Ню Йорк Таймс“ ще възкликне:

Посегнеш ли на бълга­рин, приготви се да умреш пръв.

История за шестима мъже, издълбали сами имената си на куршум и изправили се срещу цяла армия, за да спасят другарите си.

Пиратите умират млади. Независимо на каква възраст.

Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
История на България, Документалистика
Жанр
Художествено-документална литература
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
31.05.2018
Дата на издаване
30.05.2018
Цена
16,00