Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Науката и възпитанието
Автори
Беинса Дуно (псевд. на Петър Дънов)
Илюстрации на корица
Описание

„Науката и възпитанието“ е книга, която разглежда въпроси с общочовешка значимост и е предназначена за широк кръг читатели. Тя, освен че е първата книга на Петър Дънов, на практика остава и последна. Съществуват няколко послания под формата на брошури и известен брой статии в периодическия печат, които са писани директно от самия него. Цялата останала част от творчеството му представлява богато книжно наследство, получено главно при разчитането на стенографски записи на изговорено слово.

Съдържанието на настоящото електронно издание е идентично с това на юбилейното печатно издание от 2007 година. Книгата може да бъде свалена безплатно от friendsoftherainbow.net.

* * *

Науката е резултат от мисловната дейност на ума, който наблюдава явленията в природата, изследва ги и се стреми да открие законите, които ги управляват. Възпитанието е резултат от познаването и прилагането на духовните естествени закони, които управляват вътрешния живот на човека.

Истинското възпитание дава правилна насока на умствената дейност и насочва към разумно прилагане на придобитото знание, което трябва да спомага за съграждането на живота, а не за негово разрушаване.

Образованието в най-широк смисъл на думата не е нищо друго освен процес на въплътяване на благородни мисли и добри желания в живота на човека.

Петър Дънов

Издател
Подвързия
e-book
Националност на автора
България
Формат
pdf
Език
Български
Тематики
Педагогика, Религия, Образование, Философия, Естествени науки, e-books
Жанр
Научно-популярна
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
21.06.2013
Дата на издаване
21.06.2013