Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Индивидът в международното право
Подзаглавие Правосубектност на физическите лица в контекста на международното право на защита на правата на човека и международното хуманитарно право
Автори
Диана Ковачева
Илюстрации на корица
Описание
Монография изследва еволюцията в международния статус на физическите лица през призмата на развитието на международното право и анализира динамиката в съществуващите теории за неговите субекти в последния век. Важна цел на публикацията е да проследи разгръщането на международната правосубектност на индивида чрез постепенното придобиване на права и задължения, пряко възложени от международното право, на неговата международна отговорност, а също и развитието на международноправните способи за защита при нарушения на неговите права. 

В контекста на глобализацията и интензивното развитие на технологиите, днес е трудно да се твърди, че индивидът няма статус на субект на международното право. В съвременната теория и практика има редица аргументи, които дават основание той да бъде определен именно като вторичен субект. Основната цел на настоящия труд е да открои самостоятелния статус на физическите лица на международно ниво и да покаже, че еволюцията му е тясно свързана с развитието на международното право за защита правата на човека и международното хуманитарно право.

Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Международно, Право
Жанр
Научна
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
31.10.2018
Дата на издаване
08.10.2018
Цена
20,00