Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Кръвни братя
Автори
Нора Робъртс
Илюстрации на корица
Описание

В навечерието на десетия си рожден ден три момчета решават да скрепят дружбата си с обет за кръвно братство. Ритуалът освобождава ужасяваща тъмна сила. Тази нощ бележи началото на масово безумие в родното им градче. На всеки седем години през юли Хокинс Холоу става сцена на жестоки престъпления - убийства, самоубийства, изнасилвания и грабежи, на които неговите иначе дружелюбни и миролюбиви жители не са способни. Когато тези седем дни на смърт и разруха отминат, местните хора сякаш нищо не си спомнят.
Двадесет и една години тримата приятели - Кал, Гейдж и Фокс, са били свидетели на всеобщата лудост. Те усещат, че злото става все по-силно, и имат нужда от помощ, за да го спрат.
Журналистката Куин Блек пристига в Хокинс Холоу, твърдо решена да разгадае мистерията на градчето. Тя иска да напише книга за странните явления в Хокинс Холоу. Въпреки протестите на Кал, който не желае да й съдейства при разследването, чаровната и общителна Куин бързо установява контакти с някои от жителите на града и от разговорите си с тях научава любопитни факти от историята на Хокинс Холоу. Тя получава голямо съдействие от бабата на Кал, която е работила дълги години в градската библиотека.
Още в първите дни на престоя си в Хокинс Холоу Куин вижда злото, приело формата на момче, и сънува странни кошмари. Една вечер журналиската усеща и вижда присъствието на злото в хотела, в който е отседнала. Тя забелязва, че само още една млада жена, също гостенка на хотела, вижда злото. Тя се казва Лейла и живее в Ню Йорк. Дълго време тя е сънувала странни сънища, в които един глас многократно й е повтарял да отиде в Хокинс Холоу - град, чието име дори не е чувала. Двете жени се сближават и решават да се настанят заедно в къща, която семейството на Кал дава под наем. Лайла още се чувства объркана, но приема да помага на Куин в разследването на паранормалните явления. Куин убеждава Кал да я заведе до Свещеният камък, където двамата получават видения от миналото.
Междувременно Куин и Кал се чувстват все по-силно привлечени един от друг. Те се предават на страстта и полагат основата на съюз между мъже и жени, свързани от съдбата, любовта и борбата срещу онова, което се задава от мрака...
Издател
Заглавие на поредица Хермес представя
Подвързия
мека
Националност на автора
САЩ
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Художествена проза
Жанр
Роман
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
352
Илюстрирано
Не