Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Стром
Автори
Еманюел дьо Сен Шама, Беноа дьо Сен Шама
Илюстрации на корица
Описание

Еманюел е родена през 1973 г. Има магистърска степен по литература, диплома по Политически науки (1998 г.); доцент в Института за политически науки в Париж от 2002 г. женени, имат три деца и са кавалери на Ордена за изкуство и литература.

Книгите им са отличени с множество литературни награди, сред които - Неподкупните, Сент-Екзюпери и Европейската литературна награда.

Има тайни, които е по-добре да запазим, врати, които да оставим затворени. Така е от векове заради възможностите на Стром - братството на рицарите на Необичайното, което крие съществуването на портали, водещи към непознатото. Членове на бъдещото поколение рицари, Рафаел и Рафаела, откриват портал към отвъдното време, който позволява на човек да пътува в миналото.
Близнаците сираци Рафаела и Рафаел са привлечени като кандидат пажове в братството на Рицарите на Необичайното, тайно общество, което от векове крие съществуванието на свръхестествени явления.Успоредно с живота им на колежани, те са посветени в Стром, колосалната сила, която мобилизира неизползваните способности на мозъка.
Едва издигната в ранг на паж, Рафаела изчезва мистериозно. Организацията открива, че е прекрачила един портал, който я е отпратил в миналото. Нейният кръстник Тристан преминава на свой ред през портала, за да й се притече на помощ. Тогава двамата се оказват въвлечени в центъра на битка за властта в сърцето на античен Египет.
Останал в ХХІ век, Рафаел прави всичко възможно, за да спаси близките си. С помощта на един алхимик от Братството, който се опитва да изгради „теория за порталите”, в крайна сметка той успява да върне пленниците на времето в настоящето. За да възнагради смелостта им, Организацията издига близнаците в ранг на стромилиони. Така те продължават обучението си с надеждата един ден да станат Рицари на Необичайното

Издател
№ на том Т. II
Заглавие на том Порталите на отвъдното време
Подвързия
мека
Националност на автора
Франция
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Фантастика, Фентъзи, Художествена проза
Жанр
Роман
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
31.07.2012
Дата на издаване
25.07.2012
Цена
12,00