Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Спогодби за избягване на двойното данъчно облагане, сключени от Република България
Подзаглавие Текстове и авторски коментари
Автори
Искра Славчева, Александър Стефанов
Илюстрации на корица
Описание

Текстове и авторски коментари

Издателство Сиела издава сборник с всички български спогодби за избягване на двойното данъчно облагане (СИДДО) със съдействието на Си Ем Ес Камерън Маккена. За първи път в едно книжно тяло са събрани всички действащи СИДДО, заедно с протоколите към тях. Всеки практик, докоснал се до тази материя, е усетил липсата на такова издание досега.   Книгата съдържа и авторски коментари относно:

  • основните характеристики и принципи на тълкуване на СИДДО, изготвен от Искра Славчева, директор на дирекция СИДДО в Национална агенция за приходите (НАП); и
  • процедурните особености на прилагането на СИДДО в България, изготвен от адвокат Александър Стефанов, ръководещ данъчната практика на СИ Ем Ес Камерън Маккена в България.

Освен теоретичните въпроси, в коментарите са разгледани конкретни текстове от спогодбите и са дадени практически примери и препратки към релевантната съдебна практика.   Изданието ще бъде полезно за всички, които тълкуват и прилагат СИДДО, както от страна на приходната администрация, така и от реалния бизнес консултантската общност.   Книгата се очаква да излезе от печат средата на декември 2012г. 

Издател
Подвързия
твърда
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Данъци, Право
Жанр
Научна
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
30.12.2012
Дата на издаване
20.12.2012
Цена
70,00