Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Личен разговор
Подзаглавие Бележки от един живот
Автори
Наум Шопов
Илюстрации на корица
Описание

За първи път големият български актьор Наум Шопов споделя с широката публика дълго пазени тайни от своя живот. Някой от тях ще изненадат дори най-близките му.
Книгата –албум „Личен разговор” под редакцията на журналиста Георги Тошев започва да се пише като автобиография от самия актьор. Преди няколко месеца той решава да подреди спомените си.
Началото се поставя със снимките на документалния филм със същото заглавие „Личен разговор”, с който ще започне втория сезон на тв поредица на Би Ти Ви „непознатиТЕ” на 3 октомври, неделя от 12 часа.
Георги Тошев провокира актьора да разкаже своята история.
„По-добре да я разкажа аз, докато съм жив, отколкото други да си я измислят след като ме няма”, е аргументът на Наум.

Така актьорът, който през своя 80-годишен живот е дал само няколко интервюта, започва да пише своята автобиография. Тя остава недовършена, защото през месец август Наум Шопов претърпя операция на сърцето.
„Не исках и не можех да продължа работата върху тази книга без Наум. Това е неговата история. Неговият живот. Удивителната му памет и умение да разказва”, споделя Георги Тошев. Така той решава да подреди книгата като албум, подобно на първата си книга –албум, посветена на 70-годишнитата на Невена Коканова.

„Мисля, че се получи интересна книга от снимки и истории, които са достатъчно живи, за да заинтригуват широката публика. В живота на Наум се оглежда един динамичен период от новата история на България. Животът на няколко поколения големи български актьори и режисьори. Това е книга за трудния път да бъдеш себе си, въпреки обстоятелствата. Книгата няма претенциите да изчерпи живота на Наум. Затова тя има подзаглавие „Бележки от един живот”, защото понякога в тези бележки се крие много повече истина, отколкото в художествения разказ за един творец”, казва Тошев.

Със съгласието на Наум Шопов издателство „СИЕЛА” пуска в началото на октомври книгата –албум „Личен разговор”, в която са включени снимки от личния архив на актьора. Повечето фотографии се публикуват за първи път. Автор на снимката на корицата е Павел Червенков, пред който Наум Шопов се съгласи специално да позира преди време. Дизайнът е на Дамян Дамянов, а редактор е Ана Йованович от сп. L’europeo.

Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Театър
Жанр
Мемоари
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
01.10.2010
Дата на издаване
01.10.2010
Цена
20,00