Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Немско-български речник
Автори
Колектив на БАН
Илюстрации на корица
Описание
Създаденият от колектив на Българската академия на науките двутомен Немско-български речник може да се нарече речникът на германистичната традиция в България. Той е настолен справочник на поколения студенти от специалността немска филология, ученици от езиковите гимназии и на всички, които изучават задълбочено немски език.
Като се отнася с преклонение пред грандиозния труд на неговите създатели - проф. Ян. Арнаудов, Анг. Димова, Г. Минкова, Л. Андреева и М. Наумова, като съзнава отговорността си пред тях за съхраняването му и за продължаването на традицията и като спазва задължението си пред своите читатели да поднася винаги актуални справочници, настоящият издател реши да отрази промените в развитието на немския език през последните години. Затова целият речник бе преработен с новия правопис и бяха въведени много нови думи от областта на науката – електроника, компютърна техника, физика и др., от икономика, финанси и банково дело, както и множество думи и изрази от разговорната реч и жаргона.

Двутомният Немско-български речник отразява съвременното състояние на немския език и съдържа:
• най-богатият немскоезиков лексикален запас – от Лесинг до днес
• примери за приложението на словесните единици 
• думи и изрази от всички области на езика – литературен, специализиран, разговорен, диалекти, жаргон
• указания за правилната употреба на думите – произношение, ударение, граматична и стилова характеристика, ортографски варианти, синоними и омоними.

Приложения:
• Съкращенията в немски
• Географски имена
Издател
№ на том Т. 1
Заглавие на том A-K
Подвързия
твърда
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Билингва
Тематики
Езикови
Жанр
Речник
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
7
Страници
815
Илюстрирано
Не
Цена
40,00