Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Пловдивъ оживява в цвят
Подзаглавие Оцветени монохромни снимки на Пловдив
Автори
Пламен Иванов Кочев
Илюстрации на корица
Описание

Започнало като увлечение, прераснало в страст и превърнало се в призвание. Делото на пловдивчанина Пламен Кочев, създател на Исторически фото парк "Ретро България", където разходката из фото историята на България е едно незабравимо приключение, е не просто дигитална колекция от стари фотографии.

В огромния масив на адрес www.retro-bulgaria.com ще намерите ретро снимки, стари карти (най-старите от които са от преди седем века), хиляди книги, видео хроники и дори музика от преди век. Колекцията от снимки на Пловдив, наброяваща над 24 000 дигитални единици, има специално място, има си дори отделен сайт.

Някои от най-интересните фотографии от Пловдив Пламен е решил да "оживи", придавайки им "цвят и мирис", както той се изразява. Оцветени, те ни показват живия и шарен град от миналото, карат ни да "чуваме" градските шумове и разнородната глъч на Пловдив от преди век.

Желанието му да сподели своя труд с пловдивчани ражда поредицата албуми "ПЛОВДИВЪ ОЖИВЯВА", в които авторът смята да публикува над 100 оцветени фотографии в пет поредни албума.

Издател
Заглавие на поредица Пловдивъ оживява
Номер в поредица 1
Подвързия
твърда
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
История на България, Художествена фотография
Жанр
Албум
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
20
Тираж
100
Илюстрирано
Да
Планирана дата на издаване
31.12.2023