Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Матура по български език и литература
Подзаглавие Теми за 12. клас (от Смирненски до Талев)
Автори
Пламен Тотев, Светослав Минчев, Миглена Севдалинова
Илюстрации на корица
Описание

Материалът от 12. клас (От Смирненски до Талев)
Тестове и аргументативни текстове
Помагалото е в помощ на зрелостниците в подготовката им за матура. Изданието включва тестове за държавния зрелостен изпит, разработени по модела, зададен от МОН. Въпросите обхващат целия матуритетен материал по български език и литература.
Включени са текстове с основните знания, необходими за създаване на аргументативни текстове върху основните проблеми на българската литературна класика от Смирненски до Талев. Те са най-трудната част от държавния зрелостен изпит, но носят и най-много точки.
Христо Смирненски - поезия;
Гео Милев - "Септември";
Атанас Далчев - поезия;
Елисавета Багряна - поезия;
Йордан Йовков - разкази;
Никола Вапцаров - поезия;
Димитър Димов - "Тютюн";
Димитър Талев - "Железният светилник".
За авторите:
Пламен Тотев е литературен критик, изследовател и журналист, автор на три книги, съавтор на две, както и на многобройни публикации в печата в областта на литературата, киното и музиката. Има и педагогически опит като преподавател по литература в едно от най-елитните училища в страната. Автор е на особено успешни помагала, получили отлични отзиви сред преподаватели и ученици.Светослав Минчев е преподавател по български език и литература, имащ зад гърба си 15-годишен опит в голямо столично училище. Автор е и на две белетристични книги.
Двамата се срещат още в първия си ден като студенти по "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Още тогава единият започва да се занимава с литературни изследвания и журналистика, а другият твърдо е решил да бъде преподавател в училище. Сега двамата обединяват усилията си, за да помогнат на учениците в написването на интерпретативни съчинения върху литературните произведения, изучавани в 10. клас.
Издател
№ на том Ч. 2
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
12 клас - помагала
Жанр
Учебно-методична литература
Категория
Учебник
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
128
Илюстрирано
Не