Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Младият Петър Дънов
Автори
Георги Христов
Илюстрации на корица
Описание

Първата биография на П. Дънов
„Младият Петър Дънов“ представлява първата по рода си подробна биография, над която е работено повече от четири години. Тя обхваща един твърде кратък период от живота на Петър Дънов – от неговото раждане до завръщането му от Америка през пролетта на 1895 г.
Книгата се състои от три части: в първата си част тя е чисто биографична, втората част е автобиографична, а третата – по-скоро философско обобщителна.
За написването на първа част са използвани всички налични известни и недотам известни документи и факти.
Цялата втора част „Петър Дънов за себе си“ е съвсем оригинална по характер както по форма,съдържание и смисъл, така и като използван метод на работа. Тя е съставена от различни случки от живота на младия Петър Дънов и неговото семейство, като за целта са обработени стотици лекции и беседи.
Използваната структура е полезна и интересна, тъй като така се получава една жива връзка между първата и втората част. Конкретните, сухи факти и документи оживяват,разказани от самия Петър Дънов.
Третата част е естествено надграждане, квинтесенцията на първите две части. Тя хронологически проследява периода от възникването на християнство по нашите земи до раждането на Петър Дънов, в която хронология съвсем ясно се виждат сходствата и повторяемостта на различни събития и персонажи от древността до днес, както и на техните методи на работа. Това може би говори за някаква предопределеност на нашия древен народ, населявал от незнайни времена тези земи…

Книгата може да бъде свалена безплатно от тази страница.

Издател
Заглавие на поредица Непознатият Петър Дънов
Подвързия
e-book
Националност на автора
България
Формат
mobi
Език
Български
Тематики
Биографии, e-books
Жанр
Научно-популярна
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
30.11.2012
Дата на издаване
22.11.2012