Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Изчезналата цивилизация на Лемурия
Автори
Франк Джоузеф
Илюстрации на корица
Описание

В Полинезия се разказва, че някога, много отдавна, върху голям остров в Тихия океан съществувало величествено царство. Това било райската градина и там Бог създал първите хора. Те построили великолепни градове, изобретили корабоплаването, писмеността, религията, астрологията, медицината, музиката... Били велики магьосници, притежавали вълшебна сила... Но един ден водата се надигнала и островът изчезнал в дълбините на океана.
Нима това е само красива легенда?
След 10-годишни проучвания и безброй пътувания, Франк Джоузеф рисува интригуваща картина на тази прародина на човечеството. Известна като Лемурия или Му, тя обхващала множество острови и архипелази, които някога се разпростирали из Тихия океан. Жителите й живели в хармония с природата и разполагали с напреднали технологии. Лемурия явно станала жертва на природни катаклизми. Оцелелите се отправили към други части на света, привнасяйки своите научни и мистични знания в местните култури.
Тотемите в Северозападния Тихи океан, архитектурата на Тайланд и колосалните каменни статуи от Великденския остров - всички те са само блед отглас от тази отдавна изчезнала цивилизация...
Франк Джоузеф е главен редактор на сп. "Древна Америка". Автор е на редица книги, посветени преди всичко на темата за Атлантида.
Издател
Заглавие на поредица Загадки
Подвързия
мека
Националност на автора
САЩ
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Антична история
Жанр
Научно-популярна
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
420
Илюстрирано
Не