Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Свещени символи на изгубения континент Му
Автори
Джеймс Чърчуърд
Илюстрации на корица
Описание

В поредната книга от прочутата си поредица Чърчуърд изследва произхода и първоначалните значения на световните религиозни символи и открива техния общ източник - древния континент Му. Заветът на Му - прародината на човечеството - е скрит в религиозната символика, споделяна от всички по-късни цивилизации - древни, изчезнали и настоящи.
Авторът е посветил петдесет години от живота си, за да докаже съществуването на Му и да събере късчетата от историята на това високоразвито, интелигентно общество, което населявало района на Тихия океан преди повече от 20 000 години и изживяло период на бурен възход.
Задачата, която си поставя Чърчуърд, не е да даде значенията на символите в одеянията, в които са облечени днес, а да открие, проследи и обясни техния произход и първоначално значение. С много факти, примери и сравнения той доказва, че смисълът и посланието на символите е да посочат на човечеството пътя на Любовта, онази велика, Божествена любов, която властва над вселената. Магическото послание на символите носи на човека освобождение и радост.
А освободената душа няма от какво да се страхува.
" Силно препоръчвам книгите на Джеймс Чърчуърд да бъдат изучени, за да може търсещият духовно познание да получи ключ, с който да отключи всички врати към мъдростта с по-мощта на символите, използвани от древните хора..."
Норман Паулсен,
автор на "Христовото съзнание - чистият Аз вътре в теб"
Полковник Джеймс Чърчуърд (1851-1936) е най-известен като британски окултен автор. Той обаче е и изобретател с многобройни патенти, инженер и експерт-рибар. Едни от най-забележителните му търсения са посветени на континента Му.
Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
САЩ
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Философия
Жанр
Научно-популярна
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
278
Илюстрирано
Не