Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Електронен курс по информатика и информационни технологии за средното училище
Автори
Марияна Иванова Николова, Калоян Руменов Маринов
Илюстрации на корица
Описание
Електронното приложение е базов теоретичен и приложен курс по информатика и информационни технологии. Включва теоретична част, задачи, речник с основните понятия за всеки раздел и тестове за проверка на знанията.
Съдържанието е разработено в съответствие с държавните образователни изисквания за задължителната общообразователна подготовка в средното училище по информатика и информационни технологии, допълнено с някои нови постановки. Включва основните модули - информация и информационни дейности, компютърна система, операционна система, алгоритми и структури от данни, основи на програмирането, компютърна текстообработка, компютърна графика, електронни таблици, бази от данни, компютърна презентация и компютърни мрежи.
Разработеният електронен курс е предназначен за учители по информатика и ИТ  като помощник в ежедневна им работа, за ученици и студенти, като удобно средство за тяхната самостоятелна подготовка. Той може да бъде полезен на всеки, който използва компютър и съвременни технологии.
Електронният курс е самостоятелно приложение с удобен интерфейс и динамична навигация, изграден е под формата на Flash страници, които съдържат – анимация, текст, графика и др. 
Издател
ICU
Подвързия
CD
Националност на автора
България
Формат
CD
Език
Български
Тематики
Помагала, Специализирана
Жанр
Учебник за ВУЗ
Категория
Учебник
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
06.06.2012
Дата на издаване
05.07.2012