Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Йерусалим
Подзаглавие Свещеният град през погледа на летописци, посетители, поклонници и пророци от дните на Авраам до началото на съвременната епоха
Автори
Ф. Е. Питърс
Илюстрации на корица
Описание
В "Йерусалим" Питърс (професор по история и близкоизточни езици в Нюйоркския университет), обрисува забележителен портрет на това средище на три вероизповедания, от библейските времена до началото на съвременната епоха. Произведението напомня своеобразна "сага", в която историческите елементи се вместват в един приказен вихър, пренасящ читателя през столетията, а доброто и злото постоянно сменят своите носители и пораждат усещането за нереалност пред вечността на Свещения град. Ала редом с този нюанс, характерен сякаш повече за стила на "Хиляда и една нощ", книгата представлява сериозно научно изследване,извършено с компетентност и ерудиция.
Свещени текстове и живи свидетелства на летописци, поклонници, търговци, воини, посетители се примесват, за да положат документалната основа, върху която Питърс гради образа на емблематичния град със задълбочения подход на учен и завладяващото майсторство на вещ разказвач.
Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
САЩ
Формат
друг
Език
Български
Тематики
История
Жанр
Научна
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
708
Илюстрирано
Не