Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Тотално управление на качеството или новата философия на бизнеса
Автори
Христо Тужаров, Петранка Филева и др.
Илюстрации на корица
Описание

Сред множеството от концепции, които днес движат световния прогрес, се откроява една, поради своята история, доказани приноси и неоспорими качества. Нарича се Тотално управление на качеството (TQM) и почти половин век се прилага в полза на успеха и развитието, първоначално в Япония, а впоследствие и в целия свят.
Ако трябва с няколко думи да бъде представена книгата, то това би звучало така: "Коктейл от концепции, представени под ъгъла на TQM и базирани на информационни технологии".
Направен е опит да се "надникне" в света на бизнес и информационните концепции през призмата на TQM принципите. Целта е да се даде най-обща представа за съвременната философия на бизнеса и механизмите, които осигуряват неговото развитие.
Тази книга не е ръководство за действие, което пряко би подпомогнало конкретна мениджърска дейност. Тя по-скоро е справочник, който представя основни понятия и търси връзките между тях. Представените знания помагат за ориентация в терминологичното разнообразие на актуални мениджърски похвати и в избора на цели и път, които да направят бизнеса по-успешен.
Изданието ще помогне на ръководители, специалисти по управление на качеството и учащи се да се ориентират в плетеницата от имена и школи, издигнали добрата организация на производствените процеси и контрола върху качеството като предпоставка за спечелване на потребителя, следователно и за успех в конкурентните битки.
Книгата може да бъде полезна и на научни работници, консултанти по управление на качеството и преподаватели - с детайлното представяне на една интересна област от знанието за съвременния мениджмънт и с подбора на свързаната с темата литература.
Тоталното управление на качеството (TQM - Total Quality Management) се явява новата философия на бизнеса по следните причини:
• Дълга, съпроводена с впечатляващи успехи, история.
• Концепция, призната и използвана от всички водещи в бизнеса лидери.
• Философия на бизнеса, довела до качествени промени в начините за производство.
• Модели на бизнеса, очертаващи основните направления на развитие.
• Стандартизиран подход, който се поддържа от водещите в света организации по стандартизация и постоянно се обновява.
Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Икономика
Жанр
Научно-популярна
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
232
Илюстрирано
Не