Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Финансово-контролни системи
Автори
Димитър Вергиев, Марияна Вергиева
Илюстрации на корица
Описание

Възможностите и потенциалът на едно общество да се саморегулира и самоусъвършенства са важни индикатори за развитието му и неговата зрялост. Няма друг по-съвършен механизъм, който ефективно да измерва и правилно да насочва този процес от финансовия контрол. Именно по този повод съдържанието на учебното пособие е насочено към него.
Учебното пособие е създадено, за да предостави на студентите и всички други читатели, интересуващи се от финансово-контролните системи основни познания в тази област.
Структурата и съдържанието обхващат осем теми. Те са структурирани по утвърдената учебна програма за студентите по финансово-контролни системи.
Съдържанието на помагалото предоставя доказателства да бъде направен извода, че динамичното развитие на обществото създава условия с настъпващите в него промени да бъде задълбочена и напълно осъзната необходимостта от финансов контрол. Създадените теоретично-концептуални разработки от една страна, а от друга усъвършенстването на социалните предпоставки за развитието на идеята за финансов контрол са показателни и предоставят достатъчно убедителни доказателства за това, че той – финансовият контрол се утвърждава като задължителен реквизит в работата и в процеса на еволюция на единната социално-икономическа система.

Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Икономика, ВУЗ
Жанр
Учебник за ВУЗ
Категория
Учебник
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
132
Илюстрирано
Не
Дата на издаване
10.02.2020