Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Многомерен медиум: Процесът Ом
Автори
Ясен Висулчев
Илюстрации на корица
Описание

Фантастичен съдебен трилър? По дух – да, може би... Многомерен медиум е опит за етична сага без ограничения във времето, пространството и мерностите.
„ОМ: Оправяйте се сами!“ Това е наказанието на вида на човека за използването на знания от вселенския кладенец във войната между черните и червените атланти.
Но видът не е заличен, значи наказанието е с възпитателна цел.
Това е осмислено от четиримата, наричани Арди, които се превръщат в интелектуално и дейно острие на човеците във възбудения съдебен Процес ОМ, развиващ се в многомерна информационна среда, многомерен медиум. Дали Човечеството следва етичния принцип „Служа на другите“, заели ли са минорна позиция в общностите му привържениците на антитезата „Служа на себе си“?
Успява ли авторът да покаже света на многомерностите, етичните колизии, борбата на вида за връщане на контакта с вселенския кладенец на знания – закърнялото му „трето око“? Следва или разширява тезите на учените, поели теглото да са отречени от богато финансираните Комисии по псевдонаука? Да сподели за взаимно опрозрачествяване своите „черни кутии”, неизвестни му, но разбирани области на знанието?
Един от важните и „служещ на другите“ е Никола Тесла, чийто естествен опонент Алберт Айнщайн е създал добре платената Специална теория на относителността, „доказваща“ че Вселената е празна и отричаща теорията на пълната с етер Вселена. Тесла присъства във всички паралелни вселени, наричани още струни, сред които Арди трябва да създаде и фиксира снопа от реалности, водещи до възстановяване на вида на Човека в достъпните му измерения и в развитието му към надмерностите им. Арди се докосва и действа в различни струни, философии с религиите им, на различни планети, сред видови миграции, чрез генетика, музика и консенсус...
Ако намерите забавление – то ви предстои, ако откриете информация – тя е за всички, ако я осмислите като знание – споделете и него, ако достигнете до разбиране – то е ваше.
Фантастика ли държи в ръцете си Читателя или паралелна реалност, струна? Възможно разказ за бъдещето си като Човек! Интерактивно, разклоняващо се и прекрасно. Не и лесно.
Битката между доброто и злото не може да спре, защото тогава на власт встъпва Ентропия или топлинната, информационна смърт на вселената. Да участва в това противопоставяне на живота срещу смъртта е ролята на живота, в което актьор далеч не е само Човека.

Многомерен медиум: Процесът Ом
Ясен Висулчев (Сам ПитАш по време на писането)
Подготовка на графиките Ясен Висулчев
Семантичен редактор Славян Радев (Мат Лог)
Редактор Георги Николов
Художници на корицата София Евтимова, Гергана Дерменска и Мария Танева
подпис за печат 12 октомври 2018, излязла от печат 24 октомври 2018
© Ясен Висулчев, 2013-2018
© ФорКом, 2018

Издател
Заглавие на поредица Процесът ОМ
Номер в поредица 1
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Фантастика, Фентъзи
Жанр
Проза
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
312
Тираж
150
Илюстрирано
Да
Планирана дата на издаване
24.10.2018
Дата на издаване
24.10.2018