Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Готвим на барбекю
Автори
Невяна Кънчева
Илюстрации на корица
Описание

Всички знаем, че барбекю-манията дойде при нас от далечна Америка. Но едва ли на всички е известно, че историята на градинските събирания около барбекюто датира от времето на американската война между Севера и Юга. Гладуващите жители на Юга ловували подивелите прасета, доведени и пуснати на свобода от първите европейски преселници. Отстрелването на такова прасе било трудно и рисковано, затова успехът бивал ознаменуван със събиране на роднини и съседи на празнична трапеза.
Американците са толкова пристрастени към този начин на готвене, че при тях почти няма двор без кът за барбекю, както и не минава парти, без нещо да цвърчи върху скарата. Домакини и гости се надпреварват да обръщат мръвките и после да ги похапват, щедро полети с всякакви сосове.
От няколко години и ние се учим да го правим. Тази книга е за маниаците на тема барбекю. В нея ще намерите не само много рецепти, но и така необходимата теория – какво барбекю да си изберете, какви аксесоари и всякакви глезотийки да добавите към покупката, каква сила на огъня трябва да поддържате, как се мариноват мръвките... И още – заливки, сосове, основни правила... Не на последно място – как се организира барбекю-парти.
Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
За дома
Жанр
Научно-популярна
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
280
Илюстрирано
Не