Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Танго за Луцифер
Автори
Нели Лишковска
Илюстрации на корица
Описание

Кое е истинското? Мисълта, реалността, въображението? Къде се пресичат и как ни променят... Такива въпроси задават разказите от сборника „Танго за Луцифер”. Нели Лишковска ни показва този свят... Точно този... И ако не се разпознаем, значи сме се загубили.

Силвия Томова

Подозрителна, но и благосклонна към своите герои, разказвачката Нели Лишковска ги въвежда в света ни – и изведнъж той става по-ясен и по-зловещ, по-тайнствен и по-вълнуващ. Задълго.

Марин Бодаков

В началото бе словото... Да, от изначалната капка се пръква животът, сетне, с еманципирането на човека, се раждат ангелите, и демоните, и ловците, и преследваните, богатите и бедните, ражда се и Шехерезада. И кръговратът на живота се завърта, за да ни отведе в ново измерение, това на страшните приказки и на приказните страшки.

Мартин Христов

Разказите на Нели Лишковска не искат разрешение, за да оживеят пред вътрешния взор на публиката. Героите са нахвърляни с няколко смели щриха, декорът е поставен и въображението самò се захваща за работа. Всяка мисъл и всяка дума изглеждат на мястото си, като че са изговорени на момента, пред самите нас.

Николай Тодоров

Запомнете името Нели Лишковска. Вярвам, че тази млада жена ще внесе светлина в българската литература.

Здравка Евтимова

Издател
Заглавие на поредица Нова българска проза
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Българска проза
Жанр
Разказ
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
160
Тираж
300
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
01.09.2014
Дата на издаване
01.08.2014
Цена
12,00