Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Подготовка за оцеляване
Автори
Иван Димитров Станчев
Илюстрации на корица
Описание

Вероятността човек да попадне в обстановка на природни бедствия (земетресения, наводнения, пожари), социални кризи и конфликти (безредици, бунтове, войни), или загуба на ориентация по време на екскурзия сред природата е достатъчно висока. Средата където живеем е пълна с рискове: от потенциални терористични атаки, до все по-чести наводнения и горски пожари. Сега силно нараства значението на знанията и уменията на отделния човек за справяне в такива ситуации.

В такива случаи помощта от институциите, отговорни за поддържане на нормалния живот на хората обикновено е забавена, ограничена или липсва. От първостепенно значение за оцеляването в такива условия е личната подготовка, която включва и събирането и поддържането на минимален запас от предмети, които да помогнат за това, и придобиване на умения за добиване на вода и огън, и изграждането на подслон.

Настоящото ръководство включва препоръки в тези насоки. Използван е част от опита на хора попадали в екстремални ситуации и обобщеният опит на институции, които изпълняват задачи в такава обстановка. Изследвани са официални ръководства: (Survival (FM 21-76); Survival (MCRP 3-02F); Survival, Evasion, And Recovery, Air land sea Application Center; Ranger Handbook и др.). При това не бива да се забравя, че описаните начини за оцеляване са предназначени за ЕКСТРЕМАЛНИ СИТУАЦИИ.

Предназначено е да помогне на всички хора за тяхното оцеляване в екстремални условия. Може да се използва и от туристи по време на екскурзии сред природата.

Книгата включва 37 цветни схеми и илюстрации.

Издател
Заглавие на поредица Оцеляване
Номер в поредица 1
Подвързия
e-book
Националност на автора
България
Формат
pdf
Език
Български
Тематики
Помагала, e-books, Военна тематика
Жанр
Учебно-методична литература
Категория
Учебник
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
39
Илюстрирано
Да
Планирана дата на издаване
31.07.2012
Дата на издаване
31.07.2012
Цена
2,00