Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Основи на земеделието
Автори
Елена Николова
Илюстрации на корица
Описание

Учебникът по "Основи на земеделието" се издава с цел да послужи, като практическо пособие на студенти, фермери, любители, производители и други специалисти, занимаващи се в областта на земеделието.

В учебника е отделено внимание на съвременните агрономически технологии за отглеждане на земеделските култури, който изискват бърза и навременна информация за състава и свойствата на почвата. Това налага определянето на голям брой показатели- макро и микроелементи, хумус, реакция на почвата и др. Определянето на тези параметри е важно за оценка на екологичното състояние на почвите и възможностите за прилагане на устойчиво, биологично и конвенционално земеделие, изискващи навременна и достоверна информация за състоянието на почвеното плодородие.

В учебника се разглеждат и факторите с отрицателно въздействие върху добива - плевелната растителност и борбата с нея, ерозията, преовлажняването на обработваемите земи и др., както и с протичащите структурни промени, отразяващи се върху икономическия потенциал, ефективност и конкурентоспособност на стопанските подструктури.

Учебникът е написан в съответствие с утвърдената от Академичният съвет на ВУАРР учебна програма за дисциплината „Основи на земеделието“, която обхваща изучаването на методите за най-ефективно поддържане и използване на почвеното плодородие и останалите агроекологични ресурси и запознава студентите с основните проблеми в земеделието.

Авторът предварително изказва своята благодарност и признателност към читателите, които ще изразят мнение по съдържанието и качеството на материала, изложен в учебникът.

Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Образование, Помагала, Земеделие, ВУЗ, Хоби, Наука, Помагала за специализирани гимназии и техникуми, Учебници за специализирани гимназии и техникуми
Жанр
Учебник за ВУЗ
Категория
Учебник
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
100
Илюстрирано
Да
Планирана дата на издаване
08.09.2017
Дата на издаване
31.08.2017