Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Хит депо; Под натиск; Транссараево; Апокалипсис от Recycle bin-a
Автори
Фарук Шехич
Илюстрации на корица
Описание

„Хит депо” е една от най-добрите стихосбирки, публикувани след войната в Босна. Това е книгата, която най-добре и най-бързо ще ви преведе през тази страна. Ще ви отрезви от всякакви заблуди, но и ще ви опияни със силата на поколението, прегазено от войната, чийто представител е Фарук Шехич. Това е книга, която неподражаемо илюстрира „живота на младите”, но и живота като такъв – тук и сега.

Истините на Шехич са жестоки, иронични, те хапят и бодат, но не страдат от помпозност и евтин маниеризъм, в тях диша истинска поезия, взривявана от емоции, метафори и лиризъм. Едновременно с това авторът упорства да бъде обективен наблюдател на случващото се, да говори и тъжно, и смешно за събитията, да е убийствено искрен във всеки един детайл, във всеки емоционален изблик, всеки спомен.

За мен литературата е брилянтен занаят, който предполага постоянен къртовски труд, най-вече прозата. Занимава ме начинът, по който се променям в процеса на писане, интересно ми е как точно моите литературни творби въздействат върху читателите, защото без тях всяко писане е лишено от истинско съществуване, казва Шехич.

Издател
Заглавие на поредица Модерна европейска проза
Подвързия
мека
Националност на автора
Босна и Херцеговина
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Поезия и драма, Художествена проза
Жанр
Сборник различни жанрове
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
296
Тираж
1000
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
31.05.2012
Дата на издаване
04.06.2012
Цена
14,00