Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Основни банкови операции
Автори
Павлина Димитрова
Илюстрации на корица
Описание

Учебното помагало „Основни банкови операции“ е първо издание и е предназначено за извънаудиторна работа на студентите, изучаващи дисциплината „Банково счетоводство“ .

Съдържанието е съобразено с действащите към 01.05.2015 г. учебни програми. В помагалото се характеризират кредитните институции, разглеждат се причините за оперирането им с  голям обем парични ресурси. В изданието се набляга на характерни за банките операции, които ги различават от операциите на други стопански предприятия. Сделките с привлечени парични реурси (операции, при които паричните авоари постъпват по разплащателни, депозитни, спестовни, набирателни, акредитивни, ликвидационни и др. сметки) са с голям относителен дял в общия обем на банковите  операции. Ето защо тяхното разглеждане би представлявало интерес не само за студентите, но и за работещите в банковия сектор.

Акцент се поставя и върху  кредитните операции, като част от активните банкови операции.  В разработката се проследяват подробно етапите на кредитния процес, описват се предимставата и недостатъците от счетоводна гледна точка. Дискутира се какви видове аналитични сметки откриват кредитните посредници и възможността за тяхното усъвършенстване от гл.т. подобряване изискуемата информация от мениджмънта.

Взети са предвид действащите към 01.05.2015 г. МСС/МСФО, както и всички други нормативни документи, засягащи отчетността.  Авторът ще приеме с благодарност всички критични бележки и препоръки, целящи подобряване съдържанието на помагалото.

Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Счетоводство, ВУЗ
Жанр
Учебно-методична литература
Категория
Учебник
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
98
Тираж
100
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
31.07.2015