Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Електронни борси
Автори
Димитър Вергиев
Илюстрации на корица
Описание

Капиталовият пазар както и неговия основен инструмент – борсата както всяка компонента от реалния живот възниква тогава, когато заобикалящата я система има нужда от нея. Допълнителната, алтернативна необходимост от финансиране на една дейност е именно тази предпоставка. Както ще проследим, в исторически план нуждата от свежи пари за определени търговски дейности е накарало основно собствениците на търговки предприятия да се опитат да преодолеят стереотипа на финансовото статукво и да търсят по-добрата, по-евтината и по-широка форма на набиране на средства за техните начинания.
Запознаването с миналото винаги ни дава предимството на „виртуалния“ опит с цел по-доброто възприемане на настоящето и недопускането или преодоляването на повтарящите се грешки в бъдеще. Важното за всеки един човек, незапознат с финансовата система, е да разбере концепцията на пазара – парите във финансовата система имат два основни пътя за достигане от притежателите им до потребителите: като заем (debt) или като партньорство – собствен капитал (equity). И точно около тези две алтернативни възможности се е развил пазара на капитали през последните повече от триста години.
Настоящата разработка представя развитието на електронната търговия на международните фондови пазари, нейните разновидности и приложения, анализ на електронните платформи за търговия, които българските инвестиционни посредници предлагат и техните характеристики с цел да се открои вида на текущата електронна търговия, прилагана и в България.
Учебното помагало е предназначено за студенти от съответните специалности, в чиито учебни планове е включена дисциплината, а също така може да се ползва от всички, заинтересувани от проблематиката.

Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Икономика, ВУЗ
Жанр
Учебник за ВУЗ
Категория
Учебник
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
136
Илюстрирано
Не
Дата на издаване
16.09.2019