Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Добавената стойност на Пъблик рилейшънс
Подзаглавие Тайното оръжие на интегрирания маркетинг
Автори
Томас Л. Харис
Илюстрации на корица
Описание

От "Уондърбра" до "Макдоналдс", от "Харли Дейвидсън" до "Виагра" днешните световни водещи компании и марки използват ПР, за да станат по-силни и по-убедителни всички техни маркетингови послания. Информацията, а не опитите за продажба, създават доверие у скептичните и преинформирани клиенти. Истина е, че именно ПР може да подаде информация за продуктите и услугите, която да представлява интерес за медиите и по този начин да достигне до публиките.
В "Добавената стойност на Пъблик Рилейшънс", Томас Л. Харис - водещ експерт в сферата на маркетинговия ПР и създател на термина маркетингов ПР, изследва как и защо ПР играе жизнено важна роля в интегрирания маркетинг и обяснява много начини, по които ПР може да добави стойност към интегрираните маркетингови комуникационни програми. Харис анализира взаимоотношенията между продукт и изграждане на корпоративна марка и чрез десетки примери от практиката показва как някои от най-успешните специалисти по маркетинг са използвали ПР техники, за да засилят въздействието на своите маркетингови послания. В края на всяка глава има списък с извлечени поуки, които могат да помогнат на читателя да избегне поне най-често срещаните грешки в практиката. В края на книгата Томас Л. Харис предоставя съветите си за писане на МПР план, като се започне от ситуационния анализ, поставянето на целите и задачите, разработване на стратегии, избор на тактики и измерване на резултатите.
Не бива да забравяте и още нещо много полезно, което Томас Л. Харис предоставя на читателите си - детайлен списък с над 50 ефективни ПР тактики, свързани с медиите, сред които са включени и новите технологии.
Това е една теоретична книга, в която практиката залива теорията.

За автора:
Томас Л. Харис
е директор и партньор в "Томас Л. Харис & Компани", чието седалище е в Хайланд парк, Илинойс. Основната дейност на компанията са маркетингови и ПР консултации. Преподава интегрирани маркетингови комуникации в департамента по журналистика "Медил" към университета "Нортуестърн". Той ще остане в историята на ПР като създателя на термина маркетингов ПР. Издава бюлетин "Харис нюзлетър". Списание "ПР Уик" го включва в класацията със 100-те най-влиятелни ПР практици на ХХ век. Бил е президент, вицепрезидент и партньор в "Голин/Харис Интернешънъл".

Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
САЩ
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Мениджмънт, маркетинг
Жанр
Научно-популярна
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Цена
19,00