Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Зехтинът
Автори
Невяна Кънчева
Илюстрации на корица
Описание

Митологията, историята, изкуството и етнографията ни предоставят основните свидетелства, по които изучаваме историята на маслината, която повече от 5 хилядолетия е неразривно свързана с човешката дейност на територията на Средиземноморието. Това дърво с благословени плодове е било възпявано през всичките тези години поради значимостта му за храненето, здравето, козметиката, хигиената, отоплението и осветлението на хората. То е придобило свещен характер и това е било отразено в религията и символиката.
Съвременните медицински изследвания хвърлят светлина върху съдържанието на митовете за зехтина, доказвайки, че този основен компонент на средиземноморската кулинария не само е помогал на хората да бъдат по-здрави, но и е удължавал живота им.

От тази книга ще получите много знания за маслиновото дърво, неговите плодове и тяхното масло. Едновременно ще научите и много великолепни блюда от средиземноморската кухня, в които се употребяват маслини и зехтин. Книгата съдържа и много здравословни рецепти, прилагани от векове при различни болести, както и козметични маски със зехтин.

Книгата завършва с две средиземноморски рецепти за отслабване и тонус.

Кратко съдържание:

Зехтинът - път към дълголетие;
Народни обичаи и традиции;
Зехтинът в кулинарията;
Зехтин за здраве;
Зехтинът и козметиката;
Средиземноморската диета.
Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
За дома
Жанр
Научно-популярна
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
320
Илюстрирано
Не