Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Бизнес предприемачество
Автори
Кирил Асенов Тодоров
Илюстрации на корица
Описание

Книгата „Бизнес предприемачество“ е резултат от един почти двадесет-годишен изследователски, преподавателски и консултантски труд, и е предназначена за професионален и по-широк кръг от читатели. Тя се базира на резултатите от теоретични обобщения, множество национални и международни проекти, фирмени проекти и обучения, международни публикации на автора и неговите екипи.

Основната цел на книгата е: да се задоволят възможно най-пълно нуждите на бъдещите ползватели, като освен по „установени“ теми се включат и нови, а и нетрадиционни такива, но които са практически значими (например предприемаческите трикове). 

Първата част на книгата се фокусира върху изясняването на ролята и характеристиката на предприемаческата дейност; видовете предприемачество; фигурата на предприемача; предприемаческият процес (създаването на ново предприятие); специфични дейности, поведение и подкрепа на малките и средните предприятия (МСП). 

Втората част логично следва (доразвива) първата част, и е фокусирана върху специфичното управление, оцеляването и растежа на МСП, тяхната интернационализация и изграждането на иновативни конкурентни предимства, както и споменатите по-горе предприемачески трикове. Особено важен тук е материалът за бизнес практиките  по всяка тема (глава) от двете части има поддържащи казуси, стратегии, методики и коментари извлечени от реалната практика у нас и в чужбина.  

Книгата е построена така, че да бъде ползвана на „каскаден принцип“  от начинаещите студенти до опитните и доказали се предприемачи, като всеки читател сам ще избере, откъде да започне и докъде да стигне. 

Както се подразбира, книгата е предназначена за по-широк кръг професионална аудитория: потенциални /начинаещи и зрели предприемачи, студенти, докторанти, изследователи, висши администратори, преподаватели. Но начинът на написването на книгата позволява ползването й и от обикновения, по-неподготвен читател. 

Издател
№ на том Ч. I
Заглавие на том Основи. Създаване на нов бизнес
Подвързия
твърда
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Икономика
Жанр
Учебно-методична литература
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
31.05.2011