Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Комплексохимични равновесия и електронни характеристики на някои координационни съединения
Автори
Румяна Янкова-Аврамова
Илюстрации на корица
Описание

Стабилитетните константи са една от най-важните характеристики на координационните съединения. На тяхна основа могат да се изчислят концентрациите на свободните и свързаните метални йони и лиганди в  някои от които могат да бъдат твърде сложни. Подходът, различни системи, биохимията, има значително приложение в областта на аналитичната химия, разделянето и концентрирането на метални йони, при извличането екологията, опазването на околната среда и др.

С развитието на компютърната техника кръгът от съединения, които могат да се изследват с тяхна помощ, става все по-обемен, а получаваната информация – все по-точна. В много случаи резултатите по точност не отстъпват на тези от най-прецизните физикохимични методи.

Азотсъдържащите хетероцикли с един, два или три азотни атома притежават разнообразна активност. Част от тези съединения намират широко приложение като лекарствени средства, препарати за растителна защита, аналитични реагенти и др.

В литературата са описани методи за синтез и изследване на различни техни свойства.

Основно значение за практиката имат производните на пиридина и 1,2,4-триазола. Тази е причината, поради която те са избрани за обект на настоящото изследване.

Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Специализирана
Жанр
Научна
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
134
Илюстрирано
Да
Дата на издаване
25.03.2016