Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Открита ли е телевизията?
Автори
Владимир Михайлов
Илюстрации на корица
Описание

Юбилейната книга на проф. Владимир Михайлов "Открита ли е телевизията?" излезе точно навреме на 7 юли 2003 г., за неговия 60-ти рожден ден. Книгата е с подзаглавие "Кратка история и теория на телевизионната комуникация", като основните позиции на автора са изложени в главите: Методология, Изобретяване, Етапи/Организации, Журналистика, Изкуство, Специфика, Аудитория/Програма и Процес.

Научното изследване е развито в контекста на проблема коя е истинската телевизия - предаващата на "живо", от времето на записа, уеб трансформацията или тази, която тепърва ще открием.

"Живата" телевизия е едно, в периода на записа телевизията става съвсем друга, дигиталните технологии и съчетаването с компютъра ни изправят пред трето, съвсем непознато телевизионно лице. Коренно различен принцип на телевизионната комуникация, коренно различна естетика на телевизионно творчество. Какво става? Открита ли е телевизията или тепърва предстои нейното откриване? - пита още от корицата проф. Михайлов, а отговорите намерете сами.

За автора:
проф. Владимир Михайлов, доктор на изкуствознанието
, изследва и преподава история, теория и критика на аудиовизуалните средства за масова комуникация в Нов български университет, НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", Институт за изкуствознание на БАН. Основател на Департамента по масови комуникации при НБУ. Главен редактор на списание "Медиа свят".

Издател
Подвързия
твърда
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Специализирана
Жанр
Научна
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
219
Илюстрирано
Не