Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Голямата книга на домашното консервиране
Автори
Цвета Гаврилова
Илюстрации на корица
Описание

Ако в главите ви все още се върти колебанието, че консервирането не се отнася до вас, спокойно сложете точка на тази дилема. Книгата, която държите в ръцете си няма да ви върне в максимата, че най-вкусната сурова туршия става в глинена делва, че истинското кисело зеле втасва в дървена каца, че някои месни деликатеси се заравят в сняг, а други се пушат над огън...
Въпрос на избор обаче е, с какво ще пораснат децата ни. С неповторимита лютеница, която прави мама? С фантастичния вкус на бабиния конфитюр? С препърлената сланинка, която мъжете в къщата с табиет редуват с лук върху шиш и после я хвърлят в жарта? Или с модната класика, която предлагат обикновените, супер и хипермаркетите?
Правилния избор е във вашите ръце.
От кого, ако не от нас - вечно бързащи, напук дори успяващи, еманципирани жени домакини, дъщерите ни ще научат, че когато са добре приготвени и подредени, купчините зеленчуци се превръщат във вкусна, но и красива Царска туршия. И ще искат да ни повторят в това кулинарно умение.
От кого, ако не от нас, синовете ни ще разберат, че няма нищо по-уютно от това в къщи да ухае на смокинов кекс, направен с ароматното домашно сладко. И от вратата ще възкливат: "Ммм, мирише страхотно!"
От кого, ако не от нас, мъжете ни ще свикнат да се молят едно: да не ставаме по-люти от пуканите чушлета, подправени с оцет, копър и чесън. Тези, които омекотяват и най-лютата ракия и правят приказката сладка и приятна.
Заради кого, ако не заради семейството и приятелите, си струват всички усилия, свързани с приготвянето на зимнина. Не можете без сърмички? Значи трябва да сложите зелето! Идват неочаквани гости? Значи трябва да включите скарата и да метнете върху нея направени по ваш вкус луканки за печене! Трябва ви изискан и бърз десерт? Значи е ред на сладкото от вишни, завито в тънки палачинки, поръсени с пудра захар!
Всъщност тази книга ще ви убеди, че консервирането не е изгубено време, не е скучно занимание от всекидневието на бабите ни, не е изблик на носталгия. Консервирането е освен памет, една много-много тънка работа. Опитайте!
Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
За дома
Жанр
Научно-популярна
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
454
Илюстрирано
Не