Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Аранжиране на цветя
Автори
Милена Бояджиева
Илюстрации на корица
Описание

Цветята са от най-красивите създания на нашата земя. В повечето култури те са и важни символи на различни явления и емоции. С тяхна помощ от векове са се изразявали чувства и мисли, превели са се внушения.
Изкуството да се аранжират цветя в букети и композиции възниква преди хилядолетия и е израз на човешкия стремеж към красота и съвършенство. Огромно влияние върху това изкуство оказва традицията на Изтока - Япония, Индия, Китай, Персия... Там всяко цвете има определено значение, значение имат дори размера на цветята, техният брой...
Някога с аранжирането на цветя са се занимавали стопанките на дома. Те украсявали с цветя стаите, правели букети за подаръци по различни поводи, обикаляли изложенията на цветя. За тях било истинско удоволствие и предизвикателство да подреждат красивите цветя във вази и кошници, по свой вкус да създават разнообразни артистични композиции.
Днес флористиката е професия и истинско изкуство, което изисква творческа фантазия, знания и сръчност.
Днес аранжьорите на цветя могат да използват огромен асортимент от цветя и екзотична зеленина, която магазините предлагат, а не само това, което расте по дворовете. Непрекъснато се увеличава и многообразието от достъпни по цена контейнери от керамика, метал, дърво, плетени съдове и кошници. Богатият избор на нов растителен материал от всички кътчета на планетата прави света на аранжьорите необикновено интересен и стимулиращ творчество.
Една интересна и оригинална композиция ще украси всяко тържество, а изящните букети, които ни възхищават от витрините на цветарските магазини, радват не само тези, за които са предназначени, но и техния създател - флориста.
Тук ще намерите варианти на много различни букети и композиции и съответните илюстрации, които ще ви помогнат - стъпка по стъпка, да се научите да аранжирате цветя. Когато усвоите основните техники, няма да бъде трудно да въплатите и своите собствени идеи.
Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
За дома
Жанр
Научно-популярна
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Страници
208
Илюстрирано
Не