Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Социален мениджмънт
Автори
Кирил Спасов
Илюстрации на корица
Описание

С настоящата книга авторът си поставя няколко цели:
Първо, да даде своя принос в изследване на теорията на социалната наука, която сега се формира. Тя трябва да се утвърди и да се изведе на светлина от сянката на другите обществени науки. Особено място тук заема разкриването на същността, предмета, обекта и субекта на социалния мениджмънт - недостатъчно познати в теорията и особено в практиката у нас.
Второ, да очертае проблемите на управлението на социалната сфера и да предложи някои модели и насоки за ефективно функциониране на социалните системи и дейности,
Трето, да определи направленията на социалния мениджмънт в организациите (стопански и социални) и Взаимодействието му с управлението на човешките ресурси.
Четвърто, да представи професиите на социалния мениджмънт и необходимите качества на социалните мениджъри. В социалната сфера възникнаха нови за нашите условия професии, които се нуждаят от дефиниране на съвременният им профил, формите за придобиване и функциите в отделните социални системи и организации.
Изследването на широката палитра на социалните дейности и системи дава цялостно Виждане, разкрива интегралните връзки между тях. На тази основа най-добре може да се изучи всяка една поотделно и се преодолее един от недостатъците при управлението - обособяването и откъсването на отделните социални дейности и системи и разглеждането им само през призмата на нормативните документи.
Издател
Подвързия
мека
Националност на автора
България
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Социална политика
Жанр
Научна
Категория
Българска
PublicationISBNs
Поредност на изданието
3
Страници
232
Илюстрирано
Не