Национален регистър на издаваните книги в България

Издание
Заглавие
Времето е живот
Оригинално заглавие How to Get Control of Your Time and Your Life. By Alan Lakein, 1973
Подзаглавие Как да контролираме времето и живота си
Автори
Алън Лакейн
Илюстрации на корица
Описание

„Когато бях млад мъж, току-що завършил училището по право и нетърпелив да поема в живота, по внезапна прищявка оставих настрана предпочитаните книги с фантастика и история, и си купих една от тези с приложна психология – „Как да контролираме времето и живота си”, от Алън Лакейн. Основният акцент в книгата е необходимостта от включване в работния ни списък на кратко-, средно- и дългосрочни жизнени цели, а след това категоризирането им по реда на тяхната важност – A-група включва най-важните, B група – умерено важните, C-група – последните от списъка. Все още пазя изданието с меки корици, сега почти тридесет години по-късно и съм сигурен, че имам някъде един стар списък, затрупан сред моята документация... Помня този списък – исках да бъда добър човек, да имам добър брак и деца, да имам добри приятели, да направя един успешен политически живот, и да напиша една велика книга.”

                            Бил Клинтън, американски президент, „Моят живот”

"Тази книга идва точно навреме за всички нас. Кодовото слово в нея е Баланс. Толкова необходим за ежедневното ни планиране, както и за дългосрочното. Авторът ни открива най-големия ключ за щастлив живот:

ДА ПЛАНИРАШ ОЗНАЧАВА ДА ПОСЕЕШ БЪДЕЩЕТО ЧРЕЗ НАСТОЯЩЕТО ПО ТАКЪВ НАЧИН, ЧЕ ДА МОЖЕШ ДА ГО КОНТРОЛИРАШ

Да започнем сега!

Жана Иванова, Издателство „Жануа 98”

Алън Лакейн онагледява идеите си в тази неизменно полезна книга, давайки множество ценни примери, които на пръв поглед изглеждат остарели, но всъщност в книгата са важни принципите, които всеки интелигентен читател може да приложи в живота си, променяйки и актуализирайки ги към настоящата икономическа, технологична и прочие ситуация.

 Димитър Тонин, Издателство „Шамбала”

Издател
Заглавие на поредица Поредица Човек в развитие
Подвързия
мека
Националност на автора
САЩ
Формат
друг
Език
Български
Тематики
Самоусъвършенстване, Психология
Жанр
Научно-популярна
Категория
Чуждестранна
PublicationISBNs
Поредност на изданието
1
Илюстрирано
Не
Планирана дата на издаване
30.04.2014